Ammons Creek & Holcomb Creek Falls Hike

Hike

MAKKELIJK

4.0 km
2.5 mi

Loop
Trail

884m Top
738m Bodem

219m Omhoog
154m Omlaag

Hond

Georgia ► NE ► Chattahoochee-Oconee National Forest

Kenmerken

Waterval ⦁ Herfst Kleuren

De rotsen bij watervallen kunnen altijd glad zijn en een ongeluk is niet uit te sluiten. Onthou dat er vaak geen telefoon signaal is en dat hulp ver weg is. Neem geen risico!

Samenvatting

De Ammons Creek & Holcomb Creek Falls wandeling is een vrij makkelijke hike naar twee watervallen van meer dan 30m hoog. Jammer genoeg, in 2023 was het kijk platform geheel verdwenen, maar met wat moeite was het toch mogelijk de waterval goed te bekijken.

Omschrijving

Gedurende het eerste deel van de wandeling, wordt de kreek gevolgt op een smal, maar goed pad. Neem nu al een paar keer de gelegenheid om naar de kreek te lopen om een beter zicht te krijgen.

Bij de eerste waterval wordt het pad erg smal, maar binnen enkele meters houdt het pad op; dit is waar het kijk platform had moeten zijn. Waarschijnlijk tijdens de lente door het vele water weggeslagen. Met een beetje moeite kon ik in het najaar met droge voeten toch nog een goede blik werpen op de waterstroom. Dat zal in het voorjaar, met de toename van water, waarschijnlijk niet mogelijk zijn.

Na een korte picnic, loop ik een 100 meter terug, om links af te slaan en het pad te vervolgen. Onmiddelijk moet je alweer een brug over, met uitzicht op een vergelijkbare waterval van dezelfde hoogte.

Na ook hier weer van genoten te hebben, vervolg ik mijn route totdat ik bij de grindweg aankom en rechtsaf slaat om enige tijd later weer bij de auto aan te komen.

Land Manager: USFS – Chattahoochee-Oconee National Forest Office

Ammons Creek & Holcomb Creek Falls
Ammons Creek & Holcomb Creek Falls
Ammons Creek & Holcomb Creek Falls
Ammons Creek & Holcomb Creek Falls
Ammons Creek & Holcomb Creek Falls
Ammons Creek & Holcomb Creek Falls

Kan ik je helpen?

Mijn eerste bezoek aan Amerika in de 1970’s was een unieke belevenis, maar met meer lokale kennis had het nog beter geweest. Na 50 jaar ervaring in de USA, help ik je graag vrijblijvend verder via e-mail. Of lees de veel gestelde vragen..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *