Albert Mountain Fire Tower Hike

Hike

ZWAAR

5.5 km
3.4 mi

In/Uit
Trail

1634m Top
1408m Bodem

464m Omhoog
438m Omlaag

Hond

North Carolina ► NW ► Nantahala National Forest

Kenmerken

Views ⦁ Herfst Kleuren

‘Fire Towers’ worden vaak niet goed onderhouden of zelfs helemaal niet; wees altijd voorzichtig. Indien onzeker, niet beklimmen!

Samenvatting

De Albert Mountain Fire Tower hike volgt een deels zwaar en rotsachtig pad naar een voormalige ‘Fire Tower’, waar je kunt genieten van een 360 graden uitzicht over het Nantahale National Forest.

Omschrijving

De eerste helft van de 5.5km in/uit wandeling vereist weinig moeite; onderwijl klimt dit mooie deel van de AT naar een historische metalen ‘Fire Tower’ op Albert Mountain. Dat veranderd gedurende het laatste deel van deze wandeling, dat werkelijk stijl en vermoeiend is. De uitzichten maken dat echter goed.

Zoals vaak is de cabin op de ‘Fire Tower’ afgesloten, maar de top van de trap heeft een 360 graden uitzicht dat je niet snel zal vergeten. De rode en gele kleuren van de bossen in de valleien beneden, maken in de herfst deze wandeling nog mooier.

Land Manager: USFS – Nantahala National Forest Office

Albert Mountain Fire Tower hike
Albert Mountain Fire Tower hike
Albert Mountain Fire Tower hike
Albert Mountain Fire Tower hike
Albert Mountain Fire Tower hike
Albert Mountain Fire Tower hike

Kan ik je helpen?

Mijn eerste bezoek aan Amerika in de 1970’s was een unieke belevenis, maar met meer lokale kennis had het nog beter geweest. Na 50 jaar ervaring in de USA, help ik je graag vrijblijvend verder via e-mail. Of lees de veel gestelde vragen..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *