Wayah Bald Fire Tower

Hike

MAKKELIJK

200m
0.1 mi

1630m Top

Hond

North Carolina ► NW ► Nantahala National Forest

Kenmerken

Views ⦁ Fire Tower

Samenvatting

De ‘Wayah Bald Fire Tower hike’ is één van de gemakkelijkste bergwandelingen (200m) met een ongelooflijk uitzicht over de omliggende valleien.

Omschrijving

Vanaf de weg gaat het direct omhoog via een bochtige grindweg; spoedig passeer je het historische Wilson Lick Ranger Station, vanwaar gedurende de eerste helft van de 20ste eeuw, de ‘fire tower’ bemand werd.

De voormalige ‘fire tower’ op Wayah Bald geeft je een prachtig uitzicht van het zuidelijk deel van het Nantahala National Forest, met de Franklin en de Little Tennessee River vallei in het zuidoosten, de Nantahala Wilderness in het zuiden en de Siler Bald en Boteler Peak in het zuidwesten.

Tip: Zorg dat je hier vroeg bent, voor een schitterende zonsopkomst en met een beetje geluk, met zicht op de mist, die de lager gelegen valleien vult.

En alhoewel je naar de top kan rijden, is het misschien een betere ervaring om dit te voet te doen. Je begint dan relatief hoog bij de afslag van de doorgaande weg via dit deel van de Appalachian trail (AT). Je komt geen steile secties tegen, wat deze 15km wandeling makkelijker maakt dan de lengte suggereerd.

Land Manager: USFS – Nantahala National Forest Office

Wayah Bald Fire Tower
Wayah Bald Fire Tower
Wayah Bald Fire Tower
Wayah Bald NC CCC Fire Tower
Wayah Bald Fire Tower
Wayah Bald Fire Tower

Dichtbij Kamperen

Wayah Bald Wild Kamperen

Op loopafstand van de Fire Tower.

Kan ik je helpen?

Mijn eerste bezoek aan Amerika in de 1970’s was een unieke belevenis, maar met meer lokale kennis had het nog beter geweest. Na 50 jaar ervaring in de USA, help ik je graag vrijblijvend verder via e-mail. Of lees de veel gestelde vragen..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *